Reglement pronostiek “Tour de France 2023”

De pronostiek staat open voor iedereen, men kan een onbeperkt aantal formulieren invullen. Deze formulieren kunnen verkregen worden in diverse cafés die aangesloten zijn bij de organisatie. Eén formulier kost 5 euro.

De pronostieken dienen ingevuld te worden op de officiële formulieren. Wij accepteren GEEN pronostieken ingevuld op bierviltjes, cursusbladen, enz...

Iedere deelnemer dient 10 verschillende wielrenners in te vullen. Daarnaast moet elke deelnemer nog 3 reserverenners opgeven indien 1 van de 10 opgegeven renners NIET aan de officiële start staat. De volgorde van de 3 reserverenners wordt in acht genomen.

De renner die de wedstrijd wint, krijgt 12 punten. De 2e 10 punten, de 3e 8 punten, de 4e 7 punten, de 5e 6 punten, de 6e 5 punten, de 7e 4 punten, de 8e 3 punten, de 9e 2 punten en de 10e renner ten slotte 1 punt.

Het is de bedoeling dat je zo veel mogelijk punten verzameld met je 10 opgegeven renners, hiermee kun je de dagrit binnenhalen. Het eindklassement wordt opgemaakt aan de hand van de totaal behaalde punten van de dagritten. De eerste rit op vrijdag 1 juli telt niet mee!!

De formulieren dienen binnengebracht te worden in de aangesloten cafés tegen zaterdag 1 juli 2023 om 12 uur OF in het hoofdlokaal café Spoorlijn 64 te Zonnebeke op zaterdag 1 juli 2023 om 13 uur.

Iedere dag wordt er een uitslag opgemaakt en online gezet die je via de link 'Tour De France' op www.spoorlijn64.be kan raadplegen.

Indien een renner uit de top 10 van een rituitslag wordt genomen, meer dan 1 dag na die rit door om het even welke reden, dan wordt aan de pronostiek niet meer veranderd en behoudt men ook z'n veroverde punten in het klassement. Na iedere rit worden de gewone punten opgeteld om op het einde van de ronde een eindklassement te kunnen opmaken en de winnaars te kennen.

De prijzenpot bestaat uit de inkomsten van de deelnameformulieren verhoogd met publiciteitsgeld. De verdeling ziet er als volgt uit: de winnaar van de dagrit krijgt 50euro (indien er meerdere winnaars zijn, wordt dit bedrag verdeeld onder het aantal winnaars; in het eindklassement wordt het geld als volgt verdeeld: 1e 25% / 2e 12,5% / 3e 8% / 4e 7% / 5e 6% / 6e 5% / 7e en 8e 4% / 9e en 10e 3% / 11e t.e.m. 15e 2% / 16e t.e.m. 20e 1,5% en 21e t.e.m. 25e heeft ten slotte 1%. Bij gelijkstand in het eindklassement worden de percentages opgeteld en verdeeld over de gewonnen deelnemers.

Iedere deelnemer die meedoet aan de pronostiek is verplicht om naam en voornaam in te vullen op het inschrijvingsformulier, aangevuld met de naam van het inschrijvingsformulier, émail en gsm-nummer. Bij meerdere pronostieken van eenzelfde deelnemer, moeten deze genummerd worden (natuurlijk van 1 tot het aantal formulier dat eenzelfde persoon speelt).

Iedere renner voorkomend op je deelnemerslijst, moet voorzien zijn van naam en voornaam. Indien er meerdere renners met dezelfde naam meerijden in de wedstrijd en ze zijn niet voorzien van een voornaam op je lijst, wordt meteen je eerste reserverenner gebruikt. Gelieve daarom altijd het rugnummer van de renner correct te vermelden.

De kosten van de organisatie worden afgetrokken van de totale inleg.

De enveloppes met het prijzengeld kunnen opgehaald worden in het hoofdlokaal café Spoorlijn 64 vanaf zondag 06 augustus tot en met zondag 27 augustus 2023.

Veel succes

het prono-team